IMG_3528

Ervaringen

Ervaringen van leerlingen én andere ouders zijn belangrijk bij het maken van een keuze voor de basisschool. Wij delen graag de ervaringen van andere ouders.

Het persoonlijke karakter van de school, de kennis en kunde van de leerkrachten en de visie achter het daltononderwijs maken IKC Klimboom een goede basisschool. De samenwerking met kinderdagverblijf Junis verloopt goed en maakt IKC Klimboom daadwerkelijk een integraal kindcentrum.

Wij hebben voor IKC Klimboom gekozen vanwege het open karakter van de school. Al bij de intake werd duidelijk dat ieders mening telt en er gekeken wordt naar wat een kind kan en nodig heeft.

Leerkrachten hebben goed zicht op wat een kind nodig heeft om op zijn eigen niveau te kunnen leren. Daarnaast is het contact met leerkrachten erg prettig. En mocht er iets zijn, dan staat de deur altijd open en wordt er serieus naar een oplossing gezocht.

We hebben de school zien groeien tot een volwaardige daltonschool en ervaren dit als zeer positief. Onder andere het leren samenwerken en plannen van je werk zal altijd een toegevoegde waarde blijven.

Naast het gewone schoolwerk worden er ook tal van (thema-)activiteiten georganiseerd. Superleuk en ook nog eens heel leerzaam. Op deze manier blijft het echt hangen. Als voorbeeld, afgelopen zomer tijdens onze gezinsvakantie in Italië werd in de toren van Pisa het landenthema van een aantal jaar geleden nog eens aangehaald door onze kinderen. Echt heel leuk! Ga zo door IKC Klimboom.